Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Op 19 november was de tweede wedstriijd om de Portengenbokaal.

Cor Portengen stond om 7 uur op het ijs om als hulpstarter én promotor de jeugd te helpen tijdig aan de start te verschijnen. Met ruim 60 inschrijvingen per wedstrijd zit het met die promotie wel goed. Dit jaar doen 3 Amstelbochters mee aan deze competitie. Hierbij het verslag van de coach deze ochtend Herman van der Meulen:

Portengenbokaal nr2. 3 toppers haddenzich opgegeven. Helaas kon Tom niet starten, vanwege een blaar. En hij wilde zo graag. Echt jammer. Toen bleven Jesper en Tobias over. En kan het nog sneller. Ja, het kan nog sneller. Jesper 100 mtr 15.67 en15.58 evenaring pr, 300 mtr 42.28 en 43.27. Tobias 100 mtr 12.10 pr, 500 mtr 52.79, 700 mtr 1.15.23 pr. Helaas was de wind nog wel eens nadelig, maar de mannen hebben weer fantastisch gereden.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botshol tocht en de Botshol- en de Angstel en Plassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Ronde Hoep Loop op de tweede zondag in Mei.