Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Zondagochtend 12 november. Jammer genoeg  doen alleen Wietse en ik  van de Amstelbocht mee. Wietse rijdt deze ochtend een 100 en een 300 meter en ik rij de 300 en 500 meter. Wietse zit gelijk in rit één en gaat goed van start. Helaas doet de tijdwaarneming het niet dus we weten niet of hij een pr gereden heeft. Daarna  mag ik starten op de 500 meter. Voor het eerst in een  paar weken weer een lekkere 500m gereden . Daarna de 300m. Wietse gaat zeer goed van start en ook zijn bocht ziet er mooi uit. Helaas valt hij net voor de finish anders was het zeker een pr geweest. Mijn tijd op de 300m was geen pr maar ik was wel eerste op deze afstand.

Aansluitend doen we allebei nog een marathonnetje van 10 ronden. De groep bleef de eerste paar ronden bij elkaar en daarna weten er 3 te ontsnappen. Ik kan helaas niet aansluiten. In de laatste ronde probeer ik om naar de 4e plaats te sprinten maar dat lukt net niet. Voor Wietse was dit de eerste keer dat hij meedeed. Hij heeft hem keurig gereden maar hij vond het vooral ook erg leuk.

Vind je het ook leuk om een keer mee te doen met een wedstrijd schrijf je vooral in. Het is gezellig als we elkaar aan kunnen moedigen.

Tobias Elshof

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botshol tocht en de Botshol- en de Angstel en Plassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Ronde Hoep Loop op de tweede zondag in Mei.