Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

EvelineHermsen

De achttien dames starten deze avond. Voor Eveline Hermsen haar tweede marathon. Opvallend sterk rijdend en goed anticiperend laat zij zien dat ze inmiddels weet wat het rijden van een marathon inhoudt. In de groep handhaaft zij zich keurig en ze geeft niemand de kans haar links te passeren. In de laatste ronde weet zij zelf nog wel een gaatje te vinden en daardoor finisht zij keurig op de vijfde plaats.

De C2 start met een flinke groep Amstelbochtrijders: Peter Wesseling (als vanouds de man op kop in de loze ronde), Terence Brandse, Roos Markus, Thijs Wagenaar, Heleen Compier en Niels de Jong. Het is Thijs die als eerste een voorsprong weet te forceren. Vijf rijders weten de sprong ook te maken met daarbij Niels en Terence. Zes rijders vooruit met drie Amstelbochters! Het wordt Niels echter te zwaar en hij laat zich terugzakken naar de grote groep. Thijs probeert het nogmaals om alleen weg te komen maar ziet in dat de andere koplopers hem niet laten gaan. Zij bouwen hun voorsprong wel gestaag uit en mede door het tactisch rijden van de andere Amstelbochters weten zij één rondje te pakken. Jammer genoeg moet Peter een rondje laten lopen. Zijn inmiddels bekende eerste wedstrijd van het seizoen?

Na een rondje of vijf versnellen er weer een paar rijders waaronder Thijs, Terence, Roos en even later ook nog Niels. Deze groep weet ook een rondje te pakken. Dat betekent dat eerst de groep afsprint (Heleen klasseert zich als elfde). Dan sprinten de rijders met één ronde voorsprong (Roos finisht op plaats zes en Niels op plaats zeven). En dan is het sprinten voor de rijders met twee ronden voorsprong. Helaas net geen winst voor Terence. Hij scoort weer een tweede plaats en Thijs finisht op plaats vijf.

In het C1-veld laat Wieger Göbel zien dat hij de sterkste is van de avond. Maar ook al is de groep niet groot (zes man) een moment van onoplettendheid betekent een ontsnapping die door Wieger niet meer teniet gedaan kan worden. Wel wint hij overtuigend de sprint van de groep en dat betekent dus een tweede plek.

De combiwedstrijd M1/M2 is vuurwerk van begin tot eind. Good Old Henk Portengen is daarvan een van de aanstichters bij de M2. Niet meer de jongste maar nog steeds zeer goed finisht hij op stek vijf.

Ook de M1 rijders weten niet van ophouden en iedereen knokt tot de laatste meter voor een goed resultaat. Auke Broex komt als twaalfde over de streep en Paul Kuijer finisht op plaats zeventien.