Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Op 1 november jl. weer een volledig programma voor de masters op de Jaap Edenbaan. De M4 start als eerste en de verwachtingen zijn hoog. Met name Martin van der Esch en Dick Hess zijn van plan om via een uitgekiende tactiek een goed score neer te zetten. Het strijdplan blijkt echter niet goed uit te pakken en als Dick aangeeft dat de benen niet willen, wordt het een wedstrijd van pompen en verzuipen. Eindresultaat: Remko van Roekel finisht als 25e en scoort daarmee 6 punten voor het clubklassement van Amsterdam, seizoen 2017/18. Johan Boelrijk eindigt op plaats 28 (3 ptn.), Dick (32), Martin (38) en Arjen de Wit (47) finishen in de achterhoede. Van laatstgenoemde mag niet onvermeld blijven dat hij in zijn tweede marathon keurig in de grote groep weet te finishen. Kathleen Thomaes laat trouwens als gastrijder zien dat zij in uitstekende vorm verkeert.

Dan de combiwedstrijd M1/M2. In eerste instantie wordt het wedstrijdbeeld bepaald door de M2-rijders. Die gaan er flink tegenaan, met name Henk Portengen verstopt zich niet en hij rijdt de eerste rondjes op kop. Een levendige wedstrijd met verschillende ontsnappingen die teniet worden gedaan door de grote groep. Net als er een paar rijders zijn achterhaald, grijpt een drietal rijders de kans om te ontsnappen. Het lukt ze uiteindelijk om de groep op een rondje te zetten. Een tweede groepje probeert dat ook maar het peloton laat zich niet voor een tweede keer verrassen. Eén voor één worden de rijders van dit groepje weer opgeslokt door de grote groep. De laatste rijder pas in de slotronde! De grote groep moet dan eerder afsprinten. Gijs de Nooij komt als derde van deze groep over de streep en is daarmee nummer 6 in de wedstrijd (25 ptn), Henk Portengen finisht op 9 (22 ptn.) en René Markus op 26 (5 ptn.). 

Dan barst de strijd los in de M1. Een sterk wisselend wedstrijdbeeld. Dan wordt er keihard gereden dan valt het weer stil en wordt en vooral naar elkaar gekeken. Maar het is een groep van acht rijders die uiteindelijk de rest op afstand weet te zetten en uiteindelijk -piepend en krakend- een rondje voorsprong weet te nemen. Daarbij Ouderkerker Stan Nelissen. Helaas maken Auke Broex en Paul Kuijer geen deel uit van deze groep en finisht Auke op positie 16 (5 ptn.) en Paul, terwijl hij met nog enkele ronden voor het einde de groep nog aanvoert, op positie 24. De kopgroep van deze avond moet dan nog enkele ronden rijden. 

De M3 sluit deze avond af. Een grote groep met rijders die elkaar zo langzamerhand steeds beter leren kennen en elkaar goed in de gaten houden. Veel strijd veel spanning en als eerste Amstelbochtrijder meldt Philip Wagenaar zich op kop van peloton. Na een tiental ronden zien we dan Ron Brandse op kop komen. Maar dan slaat het noodlot toe en gaat Philip, in zijn eerste marathon van dit seizoen, onderuit in de bocht. Een peloton wacht niet maar Philip knokt zich terug naar de groep en schuift langzaam weer naar de kop. Nog een vijftal ronden te gaan. De groep gaat vier, vijf rijen dik over de baan en dan op het rechte stuk wordt Philip aangetikt en komt weer ten val. Dat betekent dan toch echt einde wedstrijd. Ron Brandse die een uitgekookte wedstrijd rijdt weet zich prima aan de kop te handhaven en komt sprintend als achtste over de streep (23 ptn.) en Erik Evers finisht als 20e (11 ptn.).

Bij de verschillende categoriën staat elke rijder vermeld met zijn/haar klassering en behaalde punten. Ook is daar het programma van dit seizoen te vinden.