Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Deze avond de eerste wedstrijden voor de jeugdige senioren (leeftijdscategorie tot 40 jaar). Vermoedelijk door de herfstvakantie staan er maar weinig rijders aan de start. Ook de Amstelbocht is matig vertegenwoordigd (veel rijders rijden deze week op de ijsbaan in Inzell).

De dames starten hun eerste wedstrijd over 30 ronden. Dat is voor debutant Eveline Hermsen in eerste instantie even slikken (zij rekende op 25 ronden). Al vlug blijkt dat zij zich uitstekend weet te handhaven. Ronde na ronde rijdt zij keurig mee met de beste vijf dames van de avond. Met nog enkele ronden te gaan plaatst een dame een demarrage en die is te veel voor de andere dames en waar steeds sprake was van een goed samenwerkende kopgroep is het nu een felle strijd tussen vijf dames om de punten. Eveline passeert als vijfde, compleet 'uitgewoond', de streep.

Daarna de start van de combinatiewedstrijd C1/C2. De loze ronde, de start van elke wedstrijd, wordt zeer traag gereden door rijder die als gast een paar rondjes mee zal rijden. Maar daarna is het meteen raak. Terence Brandse (C2) schiet weg en dwingt de andere rijders om alles uit de kast te rijden om weer aan te sluiten. Hij blijft zeer actief en dat lijdt dan ook tot een ontsnapping van vier rijders. In een vloeiende stijl wordt de groep op één rondje gezet. Het lijkt er op dat het beeld niet meer zal veranderen en dat er met nog enkele ronden te rijden de groep gaat uitmaken wie de sprint wint van het peloton. De koplopers in de wedstrijd gaan dan onderling uitmaken wie de volle winst gaat grijpen. Maar dan toch nog een ontsnapping. Weer een groep van vier rijders die een gaatje weten te slaan. Drie van deze groep, waaronder Terence, hebben al een ronde en de vierde rijder wordt dus de winnaar van de sprint van het peloton.

In het peloton ook Jan-Willem Meijer, die zoals hij achteraf verklaart, met een pijnlijke rug de wedstrijd als negende weet te beëindigen. Jammer, want de benen waren goed.

Dan gaat het er om spannen. Nog vier rijders (drie op kop en één in de achtervolging) die de strijd aangaan voor de winst bij de C2. Terence schuift langzaam naar voren en komt bijna gelijk met nummer één de laatste bocht uit. Gaat het hem lukken? Voluit sprintend lukt het hem net niet om als eerste de finish te passeren. Een welverdiende tweede plaats is dus zijn deel. Marc van de Maarel (wel uit Ouderkerk maar niet uitkomend voor de Amstelbocht) legt beslag op de derde plaats.

Dan is het ijs voor de C1-rijders. Maar daar kunnen we kort over zijn want in deze groep rijden geen Amstelbochters.

Bij elke marathon categorie staat het volledige programma plus de behaalde resultaten tot nu toe!