Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

De jeugd van de Amstelbocht heeft weer goed gepresteerd dit weekend. In Amsterdam reden Lars Wagenaar en Tobias Elshof stabiele wedstrijden, en Michiel Mouris wist voor het eerst onder de minuut te rijden op de 500 meter.
In Heerenveen reden Jelle Boonstra en Mees van Duren de 100, 300 en 500 meter tegen elkaar. Dat was een spannende strijd, waarbij de mannen elkaar zo konden opjutten dat ze uiteindelijk samen 5 nieuwe pr's reden! Goed gedaan jongens!

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botshol tocht en de Botshol- en de Angstel en Plassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Ronde Hoep Loop op de tweede zondag in Mei.