Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

 

Na een prachtige zaterdag waar de jeugdschaatsers examen mochten doen, volgde een regenachtige zondag met harde oostenwind: De ochtend van de Portengen-bokaal. 
Van de 71 deelnemers aan de verschillende voorrondes mochten nu de finalisten in de verschillende categorieën pupillen tegen elkaar strijden om de bekers. Onder de bezielende leiding van Herman van der Meulen deden de Amstelbochters dat met verve. Op de 500 meter was de start tegen wind in wel een flinke hindernis, persoonlijke records kwamen op deze afstand dan ook niet voor. Daan Adams werd derde op deze afstand en kon in het klassement  beslag leggen op de vierde plaats bij de A-pupillen, Bij de B-pupillen werd Mees van Duren 5, direct gevolgd door Jelle Boonstra. Lars Wagenaar en Sander Brandse werden 8 en 9. Bij de pupillen C kon Daan Boerlage op het podium plaatsnemen voor de bronzen plak. En Marenka Portengen wist op de 700 meter wel een persoonlijk record te verbeteren. 

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 120 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (tot 140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.