Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Alkmaar 6-2-16

Twee Amstelbochters waren present bij de Pupillenwedstrijd in Alkmaar. Jelle Boonstra verbeterde zich maar liefst zich 3x op de Alkmaarse baan, die dit jaar na groot onderhoud en verplaatsing van de koelers supersnel is geworden. Het jonge talent reed maar liefst 2.1 seconden van zijn 500mtr tijd af, 54.62 is zijn nieuwe PR.                                            Daan Boerlage reed 2 PR's en staat nu nog steviger aan de leiding van de PR bokaal. Wie gaat hem nog inhalen? Dat is wie zich het meest verbetert op de 500mtr.  Daan reed 1.01.43 en verbeterde zich al 5.26seconden!

6 leden van de Amstelbocht hadden zich geplaatst voor het NK marathon in Groningen.De jongste van de groep, Mees v Duren mocht als eerst beginnen. In de series plaatste Mees zich door 12e te worden, in de finale wist Mees 20e te worden, een mooie prestatie.

Daarna mocht Roos Markus , Roos reed 2x goed naar voren maar had moeite met het gedrang voorin. In de massaspurt werd ze 15e.

Bij de junioren C drie mannen van de Amstelbocht. In deze wedstrijd reden vanaf de eerste ronde jongens weg. Bart v Duren  kon zich goed handhaven en werd 20e ,Wieger Gobel gokte op de eindsprint maar zat te ver van achteren en werd 18e. Bart Seegers kwam wel naar voren maar viel helaas en werd 32e.

Helaas moest Tobias Gobel zich afmelden, hij reed verleden week nog de alternatieve Elfstedentocht maar had zaterdag last van een blessure.

 

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 120 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (tot 140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.