Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Tobias Göbel derde plek bij marathon

De C3 bijt deze avond de spits af en hoe. De loze ronde zit er amper op of Thijs Wagenaar springt weg. Ronde na ronde alleen op kop met het peloton op ongeveer 200 meter. De andere twee Amstelbochtrijders, Terence Brandse en Bart van Duren rijden attent mee en houden controle. 

Op een onverwacht moment springt ook Bart weg. Na anderhalve ronde heeft hij Thijs ingehaald en samen rijden zij verder. Thijs ondervindt wel wat het betekent om zo lang op kop te rijden en laat Bart vertrekken. Bart sluit aan bij het peloton met nog tien ronden te gaan. Dit blijft de situatie tot de laatste ronde. Een felle sprint van het peloton wordt gewonnen door Terence Brandse (derde plek in de wedstrijd). De tweede plaats is voor Thijs die zijn voorsprong op knappe wijze weet vast te houden en de overwinning is voor Bart van Duren. 

Dan is het de beurt aan de dames. Kathleen Thomaes, de enige Amstelbochtrijder die elke wedstrijd in de top 7 heeft gereden, en Gerdien Meijer die al twee overwininningen heeft geboekt (maar één wedstrijd heeft gemist). Opvallend is de rust die Kathleen deze wedstrijd uitstraalt. Gaat zij toeslaan of wordt het toch weer Gerdien die met de overwinning aan de haal gaat. Al met al een kalme wedstrijd waarbij het er op lijkt dat het op een eindspurt van het totale peloton gaat uitdraaien. Dan slaat het noodlot toe. Met nog enkele ronden te gaan wordt Kathleen aangetikt en komt te vallen. Verder blijkt het beennummer van Gerdien problemen te geven waardoor zij wellicht iets minder geconcentreerd de laatste ronde ingaat. Hoe dan ook, het lukt haar niet om de beslissende jump te maken en finisht op een derde plek. Dat is ook de positie die zij nu inneemt in het totaalklassement. Kathleen staat daarin op positie 5.

Voor de C2 staan er vier Amstelbochtrijders aan de start: Tobias Göbel, Niels de Jong, Jan-Willem Meijer en Peter Wesseling. Zoals gebruikelijk rijdt Peter de loze ronde op kop. Al vlug barst de strijd los en rijdt er één concurrent weg van het peloton. Tobias rijdt goed mee in de groep maar de andere drie hangen in de staart van het peloton. Dat betekent te weinig steun voor Tobias. 

Na tien ronden wordt de koploper gepakt. Verschillende demarrages, maar alles komt steeds weer bij elkaar. In de tweede helft van de wedstrijd realiseren de Amstelbochtmannen zich dat het niet ieder voor zich is maar dat er samengewerkt moet worden. Met nog zestien ronden te rijden werpt dit zijn vruchten af. Twee rijders, daarbij Tobias Göbel, springen weg. De andere Amstelbochtrijders drukken het tempo aan de kop van het peloton waardoor de voorsprong naar 200 meter groeit. Eén man weet toch nog weg te springen en sluit aan. Met nog vijf ronden te gaan weet één man van de kopgroep weg te springen en weet deze voorsprong vast te houden. 

Tobias sprint om de tweede plaats maar de derde plaats is zijn deel. Hij staat nu derde in het algemeen klassement op slechts 3,2 punten. Niels eindigt op plaats 8, Jan-Willem op 11 en Peter komt als 13e over de streep. De mannen voegen daarmee 89 punten toe aan het clubklassement. 

Als laatste rijden de C1 en M1 rijders in hun combinatie wedstrijd. Helaas geen Amstelbocht punten.

Komende vrijdag is het weer de beurt aan de Masters (M2, M3 en M4, aanvang 21.00 uur) en op de zondagavond is er een inhaalprogramma voor de C1/M1, C2, C3 en D.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 120 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (tot 140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.