Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

23 januari. De Amstelbocht ploeg voor de Augustin bokaal stond voor een groot gedeelte al ruim een uur van te voren in de startblokken om onder leiding van coach Gerrit Swartsenberg warm te lopen. De temperatuur en windsnelheid waren ideaal voor goede tijden, alleen de hoge luchtvochtigheid (kan dat meer dan 100% zijn) zorgde voor erg snel aanslaand ijs. Waardoor het toch weer  zware omstandigheden bleken. Coaches van ploegen die andere thuisbanen hebben, hadden moeite hun rijders te motiveren na een eerste teleurstellende tijd toch nog een tweede keer aan de start te komen. Maar ook voor onze rijders was dit niet optimaal.

Bij de pupillen werd Marenka Portengen 9de, ze verbeterde haar tijd op de 1000 meter met 5 seconden, en heeft toegezegd  volgende keer nog 15 sec. sneller te gaan. Thierry Holslag werd 8ste, nadat hij al een hele middag op zijn schaatsen had gestaan. (en zondagmorgen om 7 uur stond hij er weer!)

Bij de pupillen C werd Terence Brandse netjes zesde. Alicia van Giesen werd tweede en liet daarmee zien klaar te zijn voor het NK sprint.

Tobias Göbel werd vijfde bij de Jun B, na 90 km fietsen, en Heleen Compier reed als C juniore ook bij deze klasse en werd er gewoon derde!

Ook Eveline Hermsen was als B juniore in de wedstrijd voor A junioren en Neo's terechtgekomen. Ze wist haar pr op de 1500 meter met 12 seconden te verbeteren tot 2.47.86, prima prestatie! Sebastian Post liet zien dat hij het racen niet verleerd is, in zijn eerste wedstrijd dit seizoen werd hij tweede.

Jan-Willem Meijer reed bij de volwassenen goed mee, maar zoals  verwacht was de 1500 meter eigenlijk 400 meter te lang. De laatste ronde van 41.2 duurde in pijn wel een half uurtje. Gerdien Meijer wist haar evenoude concurrente Henriette Goede van HGI op alle fronten achter zich te houden, en daarmee tweede te worden. Hoewel de tijden niet meevielen, met name op de 1500 meter, was de klassering goed.  De Lekstreek werd , net als vorig jaar, eerste, Stg Zaanstreek was tweede, HCA derde en de Amstelbocht vierde van 11 ploegen. Dat gaan we volgend jaar proberen te verbeteren.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 120 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (tot 140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.