Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

 

De interclubwedstrijd voor de titel Snelste Club van de Jaap Edenbaan stond voor de Amstelbocht zaterdag op het programma. Rijders vanaf de Junioren C t/m masters hadden de eer van de club hoog te houden. En dat deden ze. De omstandigheden waren niet ideaal, er was zoveel mist dat de tijdwaarneming  regelmatig handmatig moest. Alicia van Giesen en Lucas Veldhuizen moesten zelfs overrijden, omdat ook de handklokkkers de rijders niet uit de bocht zagen komen, en dus niet hadden afgedrukt. Ik houd het erop dat Alicia en Lucas te snel waren om waar te nemen.  Ondanks dit geintje wist Alicia tweede te worden in haar klasse, achter Heleen  Compier en voor Roos Markus. Deze dames haalden voor de club de volle punten binnen.

Bij de heren c junioren kon Tobias Göbel via een persoonlijk record op de 500 meter beslag lebben op de 2e plaats. Lucas werd vierde, voornamelijk doordat hij alle snelheid in zijn niet-geregistreerde 1.000 meter had gelegd. Jammer!

Bij de dames masters reed alleen Jacqueline Hogenhout, zij reed om  23.30 uur een PR op de 1500 meter. Dat kan dus nog veel sneller, wat dichter achter de dweil.

De heren senioren Jan-Willem Meijer, Niels de Jong en Egbert van Blaaderen werden 2e, 3e en vierde, dus ook daar werden veel punten verzameld voor het klassement .

René Markus werd derde bij de masters, Gert en Cor Portengen pikten hier een puntje mee. Ron Brandse werkt op deze afstanden aan pure snelheid, zodat hij ook in de marathons naar de podiumplekken kan sprinten.

Bij de  Junioren B werd Gregor Portengen  1e met een PR van 2.36.74 , weer zes punten, waardoor we op de tweede plaats eindigden.

Zondagmorgen vroeg was het ijs voor de pupillen met de Portengen-bokaal. Het water kwam met bakken uit de lucht, het ijs leek volgens de coach van dienst op schuurpapier, maar aan de resultaten mankeerde niks! Het regende persoonlijke records, vooral op de 300m. Thijs Wagenaar wist eerste te worden bij de A’s, waar Bart van Duren met een pr op de 500m. van 49.79 zelfs zijn tijd van Hoorn kon verbeteren. Bij de B-pupillen werd Thierry Holslag 3e, direct gevolg door Hidde Boonstra. Wessel Mouris miste iets scherpte en kwam op de 7e plek binnen. Jelle Boonstra werd bij de C-pupillen tweede, ook Mees van Duren bikkelde zich naar een goede tijd.

En bij de D-pupillen was  Daan Boerlage tweede, met drie mooie ritten.  In het klassement van deze bokaal staan de Amstelbocht-jongens hun mannetje.


De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.