Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Wat is precies jeugdschaatsen?

Elke zaterdagmiddag van begin oktober tot en met half maart wordt er tussen 17.00 tot 18.00 door ongeveer 25 jeugdschaatsbegeleiders aan ongeveer 125 kinderen schaatsles gegeven op de Jaap Edenbaan. De jeugd die hier mag schaatsen zijn tussen de 5 en 12 jaar oud. Zij worden naar niveau ingedeeld in groepen. Tijdens het seizoen krijgen zij op spelender wijze het schaatsen aangeleerd.

Wanneer er natuurijs is worden de schaatslessen verplaatst naar onze eigen landijsbaan aan het Molenpad in Ouderkerk aan de Amstel. De lessen zijn dan op zaterdagmorgen van 10.00 tot 11.00 uur.

Tijdens het seizoen zijn er ook een aantal activiteiten. Zo komt rond 5 december Sinterklaas met een aantal pieten langs om de kinderen te bekijken tijdens het schaatsen. Rond carnaval is er een mini Elf-Stedentocht met heuze stempelposten, met na afloop een "echt"-kruisje. Verder rijden de kinderen een salom en start-en remproef voor een diploma. Op de laatste schaatsdag worden traditioneel de rondjes achter de jagermeesters gereden om het felbegeerde diploma helemaal compleet te maken.

Op de afsluitmiddag wordt er (meestal) een bingo of vossenjacht gehouden in of vanuit onze eigen clubgebouw. Alle kinderen ontvangen deze dag hun behaalde diploma.