Background

29 februari     WK Sprint Calgary Canada (deelneemster: Gerdien Meijer).

4 maart         Kampioenschap van Amsterdam / Marathon finale avond (met uitreiking prijzen).

7+14 maart      Jeugdschaatsen examens.

20 maart        Clubkampioenschap De Amstelbocht op de JE-baan (aanvang 17:00 uur).

21 of 28 maart  Jeugdschaatsmiddag in clubhuis (definitieve datum wordt z.s.m. bekend gemaakt).

4 april         Slotavond schaatsseizoen.

10 mei          Rondehoeploop (Moederdag).

Vanochtend 7 uur hebben 5 zaterdag jeugdleden van De Amstelbocht onder erbarmelijke omstandigheden een wedstrijd gereden. Bianca heeft ze gecoacht. Hierbij  de uitslag. 
 jeugjeugd2

Het is voorjaarsvakantie en dat is te merken aan het aantal afwezigen en aan het (vakantie)tempo. Bij de finalewedstrijden (Dames/junioren/C1/C2) is puur het klassement het belangrijkste. Rijders die naar elkaar blijven loeren, vaak overeind komen en voornamelijk temporiseren.

Ook bij Masters M1 en M2 was niet verliezen belangrijker dan winnen. Volgende week de finales van de Masters!

Klik hier voor het verslag en de statistieken.

Na jaren werd er weer eens sprintwedstrijden op de Jaap Edenbaan georganiseerd. En daar was een winderige zaterdag voor uitgekozen . Tobias Elshof had zich door goede uitslagen in Dronten geklasseerd, zodat hij mee mocht  doen op het NK supersprint op 22 februari. Tobias reed op zijn eerste 100m een 10,92 en daarna een 10,68 (4e tijd). Op de 300 meter was de start tegen de wind in, dus dat werden geen wereldtijden. Zijn 300m ging in 28,05 en op zijn tweede 300m ging hij door een windvlaag bijna de bocht uit maar gelukkig kon hij nog net corrigeren en finishte in 28,37. Overall 8e plek en geplaatst voor de zilveren bal.

supersprint

Op 15 februari reed Tobias Elshof op de Jaap Edenbaan  de 100 meter  in 10,98 sec.  Dat blijkt behalve een junioren- ook een algemeen clubrecord te zijn. Tobias is klaar voor het Nationaal Kampioenschap super sprint  die volgende week zaterdag om 12.30 uur op de Jaap Edenbaan worden verreden.  Succes Tobias!

Subcategorieën