Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Na een mooi schaatsseizoen werden de prijzen van het clubkampioenschap uitgereikt onder genot van een drankje en hapje in het ijsclubgebouw. Ondanks het ontbreken van natuurijs kon er teruggekeken worden op een succesvol jaar. De vele Amstelbochters in selecties, van junioren C tot en met masters, maakten flinke stappen in techniek en snelheid. De resultaten bleken op gewestelijke, regionale , landelijke en wereldkampioenschappen, op de marathon en de langebaan. De klasseringen van de rijders werden zoveel mogelijk genoemd, en af en toen onder grote hilariteit gecorrigeerd. Ook de persoonlijke records, clubrecords en baan records werden op lijsten gepubliceerd. Deze waren opgehangen in de kantine, en zorgden voor gezonde rivaliteit . De bekerwinnaars van de clubkampioenen waren

Meisjes pup D 1. Salto van Bellen

Jongens PupC 1. Joris Onink, 2. Barend Bakker

Jongens PupB 1. Michiel Mouris, 2. Twan Wagenaar, 3. Daan Snaas

Jongens PupA 1. Tobias Elshof, 2. Jesper Roest

Meisjes Jun C 1. Jasmijn Soet

Jongens Jun C 1. Lars Wagenaar, 2. Matthijs Ottenbros

Jongens Jun B. 1. Daan Adams, 2. Martijn Hermsen

Dames Jun.A 1. Heleen Compier, 2. Eveline Hermsen

Heren Jun A 1. Bart Segers, 2. Thijs Wagenaar

Heren Senioren 1 Niels de Jong, 2. Richard Hess, 3. Jan-Willem Meijer

Dames Senioren 1. Gerdien Meijer, 2. Nellie Kea, 3. Josefien van Beek

Heren Masters 50+ 1. Bart Gietema, 2. Philip Wagenaar, 3. Dirk Jan Bakker

Heren Masters 60+ 1. Erik Evers, 2. Tobias Baanders

De aanmoedigingsprijs ging naar Elvis de Haan, Nick Roest kreeg de Streeftijden bokaal , en de prijzen voor het meest aanscherpen van de persoonlijk record gingen naar Jesper Roest en Bart Gietema. Trainer Herman van der Meulen ontving de bokaal voor het opleiden van marathontalenten.

Vanaf mei gaan we weer trainen bij de Ouderkerkerplas , skeeleren en looptrainingen, als voorbereiding op het nieuwe schaatsseizoen.

180821 kantine

30 maart Afsluitingsavond van seizoen 2018-2018, met de uitslag van de clubkampioenschappen. Vanaf 20. uur is het ijsclubgebouw open. Kom ook , we maken er met zijn allen een gezellige avond van.

 

Gerdien voor de krant

Zilver op het Wereldkampioenschap Masters

Terwijl we in het weekend van 9 en 10 maart allen in een roes verkeerden door de vele nieuwe wereldrecords schaatsen  in Salt Lake City, werd er ook dichter bij huis geschaatst. In Leeuwarden reed Amstelbochter Gerdien Meijer bij het Wereldkampioenschap Sprint voor Masters.  Haar voorbereiding in dit seizoen voor deze belangrijke thuiswedstrijd werd danig verstoord door een chronische liesblessure, die het starten ernstig bemoeilijkte. Daardoor miste ze veel wedstrijden, zoals het Nederlands Kampioenschap en ook het Europees Kampioenschap. Gelukkig wist ze zich, als wereldkampioen van vorig jaar, wel te plaatsen voor de wedstrijd. Vooraf was duidelijk wie haar belangrijkste tegenstander zou zijn, Kaska Rogulska, die ook al vele jaren op hoog niveau rijdt. Niet altijd strijden de deelnemers in dezelfde leeftijdscategorie, per 5-jaar schuiven ze door naar een volgende categorie. Zo zijn je tegenstanders maximaal vijf jaar ouder of jonger.

Om 10 uur zaterdagmorgen klonk het volkslied, waarna de eerste 500 meter voor dames begon. Er waren vanaf het begin veel valpartijen, halverwege de dameswedstrijd werd besloten opnieuw de baan te verzorgen omdat er een rand was achtergelaten door de dweilmachine. Dit oponthoud hinderde de voorbereiding natuurlijk. Toen Gerdien in het laatste paar mocht starten speelde haar lies wel op, haar 44.77 was op ruime achterstand van de 43.67 van Kaska. Op de 1.000meter, waar de start toch iets minder fel is, kwam Gerdien beter in haar slag, en kon ze iets goedmaken van haar achterstand.

Op zondagmorgen was de start zelfs om 9 uur in de ochtend, wat Gerdien niet weerhield om uit te halen: op de 500 meter verbeterde ze zich naar 43.90, maar weer wist Kaska Rogulska daar onder te duiken. Op de afsluitende 1.000 meter kon Gerdien tot de 600 meter goed mee met Kaska, maar in de laatste ronde sloeg die toch weer een gat. Dit jaar moet Gerdien blij zijn met een mooie Zilveren plek.

Tekenend voor de sfeer op dit schaatsfeest? In de pauze naar het middagprogramma werd er volop gedanst(?)  op het middenterrein door de schaatsers die klaar waren, op de klanken van de blaaskapel.

In memoriam
De strijd is gestreden,
met telkens nieuwe moed, verbazingwekkend krachtig,

het is op,

Zo is het goed.

Deze aanhef staat boven het overlijdensbericht van ons erelid Henk Smit.
Henk was vanaf 1981 tot November 2016, dus voor een periode van 35 jaar, een zeer gemotiveerd en
gewaardeerd bestuurslid, waarvan 30 jaar in de functie van penningmeester.
Na zijn jarenlange en ongelijke strijd mag Henk zich met zijn Mies gaan herenigen.

Henk, rust zacht en nogmaals bedankt voor al jouw inspanningen voor De Amstelbocht

IMG 2172

november 2016. Voorzitter Nico van Wieringen overhandigt Henk en Mies bloemen voor bewezen diensten.

Klik hier voor het verslag van de slotavond van dit marathonseizoen (met de foto's).

Subcategorieƫn