Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Schaatsen wordt goedkoper bij ‘De Amstelbocht’

Alles wordt duurder, maar schaatsen goedkoper. De tarieven voor het nieuwe schaatsseizoen zijn alweer bekend voor IJsclub ‘De Amstelbocht’. Ook voor jeugd is er nu de mogelijkheid tot recreatieschaatsen.

De zomer is nog niet eens gestart en nu toch alweer aan de winter denken. De meeste mensen willen eerst genieten van de zomer. Heerlijk fietsen en skeeleren in het zonnetje en fit blijven voor de winter. Toch komt IJsclub ‘De Amstelbocht’ nu al met de tarieven voor het komende schaatsseizoen. Dat start op zaterdag 12 oktober met de opening van de Jaap Edenbaan. Er wordt dan weer lesgegeven aan recreanten op de donderdagavond van 18.20 – 19.20 uur en van 19.40 – 20.40 uur. Op deze uren is er ook gelegenheid voor de jeugd om les te krijgen. Volwassen recreanten betalen voor een seizoen € 170.- en jeugdige (t/m 18 jaar) slechts € 110,-. Recreanten die veteraan (boven de 65 jaar) zijn, kunnen voor €145,- een jaar schaatsles krijgen.

Voor gevorderde schaatsers is er gelegenheid tot schaatsen op de trainingsuren. Ook deze abonnementen zijn fors gezakt in prijs. Pupillen van € 185,- naar € 170,-; junioren van € 217,- naar € 197,- en senioren van € 290,- naar € 265,-.

Elke zaterdagmiddag staat een team van jeugdschaatsbegeleiders weer klaar om de jeugd van Ouderkerk te leren schaatsen. Het jeugdschaatsen voor kinderen van 6 tot 12 jaar kost dit jaar slechts € 83,-. Een korting van € 5,-.
Daarbij komt wel eenmalig de kosten van een verplichte schaatshelm van Viking bij die (door de medewerking van sponsor Andantino) kan worden aangeboden voor slechts € 20,--.
Uiteraard kan deze helm ook de komende seizoenen worden gebruikt.

De verlaging van de prijzen is te danken aan de directe inkoop door Baanvereniging Groot Amsterdam (de Jaap Eden–verenigingen) en is een unicum in tijden waarin alles duurder wordt. U kunt zich opgeven via de website van IJsclub ‘De Amstelbocht’ www.amstelbocht.nl via het tabje schaatsen. We zien u graag op de ijsbaan.

Beste Amstelbocht leden,

Al  moeten we er echt nog niet aan denken om alweer het ijs op te gaan….laten we eerst nog maar even lekker bezig zijn met de zomertrainingen.   Toch is het handig even in je kast te duiken om te kijken of je nog nieuwe schaatskleding wilt bestellen voor het komende seizoen. Ben je eruit gegroeid, is er iets stuk of wil je gewoon lekker in het nieuw? Ga dan nu naar de bestelsite

http://teamkleding.fortesportswear.nl/teamkleding/verenigingen/amstelbocht/?cat_id=4452

Ons streven is om leden die wedstrijden rijden ( langebaan en/of marathon) en/of trainen bij de Amstelbocht met een Jaap Edenbaan abonnement ( trainen op dinsdag-, woensdag-, donderdag- of vrijdagavond ) zoveel mogelijk te zien in Amstelbochtkleding.

Ook dit jaar is het dankzij de sponsors Andantino en de Rabobank mogelijk om een mooie korting te krijgen op een schaatsjack ( 30 euro korting),  speedpak  (met capuchon) of marathonpak ( 50 euro korting)

Per rijder wordt de korting verstrekt op maximaal één jack plus één pak.  Dus in totaal kan je 80 euro korting krijgen.

Bij het bestellen wordt de totaalprijs berekend. Deze moet je direct betalen. Hierbij wordt geen rekening gehouden met de korting. De firma Forte ( bestelsite) speelt daar geen enkele rol bij. De korting wordt achteraf verrekend door de penningmeester van de Amstelbocht met elke besteller. Bewaar je factuur, stuur hem door naar de penningmeester en je ontvangt je korting!

Wacht niet te lang! De uiterste besteldatum is 8 juli !!!  Anders zijn de bestellingen niet op tijd klaar voordat we het ijs op gaan.

Vriendelijke groet

Marjolein, Bart en Marja, team kleding Amstelbocht

IJsclub De Amstelbocht is dit jaar genomineerd voor de verkiezing van "Sportclub van het jaar"!

Achtergrond van de verkiezing Club van het Jaar
Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen, welke samen het grootste sociale netwerk van ons land vormen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren dansen of kunst maken en waar talent opgeleid wordt. Samen bereik je meer dan alleen en daarom is verenigen zo belangrijk. Als coöperatie onderkent de Rabobank dat en daarom heeft zij samen met NOC*NSF, het LKCA, Kunstbende, AD en de regionale dagbladen het initiatief genomen om het fenomeen verenigen te vieren en te belonen.

Er zijn prijzen te winnen in drie categorieën; de gemeente, de provincie en landelijk sportclub van het jaar. Om te winnen moeten we zo veel mogelijk stemmen krijgen. Het aantal stemmen wat we krijgen wordt gedeeld door het aantal leden (ruim 1400), dus er is werk aan de winkel!

Vind jij nou ook dat De Amstelbocht de sportclub van het jaar is, breng dan je stem uit via onderstaande link!

 

Stem hier op "De Amstelbocht".

 

Stemmen kan tot 7 juni.

Deel dit bericht met vrienden, kennissen en clubgenoten om onze club zo hoog mogelijk te laten eindigen!

Cor Backer

Op vrijdag 17 mei jl. overleed Cor Backer, Ouderkerks sportman in hart en nieren. Naast een indrukwekkende wielercarrière reed Cor vele schaatstochten, waaronder de Elfstedentocht.

Nog deze winter was hij te vinden in het clubhuis van De Amstelbocht waar het boek Elfstedenkoorts aan de Amstel ten doop werd gehouden. Cor haalde vol enthousiasme herinneringen op met andere schaatsers van het eerste uur.

Na zijn actieve sportloopbaan (nou ja, hij reed tot voor kort nog steeds op zijn racefiets) werd hij actief supporter bij schaats- en wielerevenementen, waar hij met passie zijn favorieten aanmoedigde.

Aanstekelijk waren zijn mooie verhalen over hoe onze sport in vroeger tijden werd beleefd. Ook over de hedendaagse wedstrijdsport kon Cor prachtig meeslepend praten. En wie hem niet kende van de sport: Cor was in het buitengebied van Ouderkerk de “koude bakker” aan huis.

Cor bedankt!

Vanaf Vrijdag 3 Mei a.s starten de zomertrainingen weer!
Vrijdag 18.45: Skeelertraining voor alle Clubleden vanaf 
C Diploma(Jeugdschaatsen)
Maandag 19.00 : Droog/Conditietraining voor alle 
Jeugdleden vanaf diploma C(Jeugdschaatsen)

Vrijdags voor de skeelertraining ben je om 18.45 aanwezig, dan trekken wij alle bescherming zoals helm, knie, pols en (als je hebt) elleboog beschermers aan.
Dit is verplicht, zonder mag je niet mee doen aan de training.
De skeelertraining wordt op onze Skeelerbaan op de parkeerplaats van de Ouderkerkerplas gegeven.
Herman van de Meulen en Gerdien Meijer geven deze training.

Op maandag begint de training om 19.00 uur, zorg dat je 5 minuutjes eerder ben zodat we echt om 19.00 uur kunnen beginnen.
Zorg voor goed passende schoenen met genoeg demping.
Er wordt een leuke training met stabiliteit oefening, uithoudingsvermogen en schaatsgerichte oefeningen,  gegeven door Eveline Hermsen en Frank Onink.

Als je een racefiets hebt zou je dan ook nog een fietstraining willen doen?  Bel Gerdien dan even. 0648102139opening skeelerbaan 2

Subcategorieën