Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Het 6-Banen toernooi is een toernooi voor Heren C1, Dames D1 en Masters M1. Het toernooi bestaat uit circa 10 wedstrijden plus nog een finale en wordt op de volgende zes banen verreden: Alkmaar, Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Hoorn en Utrecht.

De Amstelbochtleden die aan dit toernooi deelnemen zijn: Dames D1: Roos Markus / Heren C1: Terence Brandse, Bart van Duren, Wieger Göbel en Thijs Wagenaar.

Ook zijn er dit seizoen weer een aantal wedstrijden in de Regiotopcompetitie. Deze wedstrijden staan open voor alle regionale marathonrijdsters vanaf junioren B en biedt de rijdsters de gelegenheid zich op landelijk niveau te profileren. Roos Markus neemt hieraan deel.

ovz6bn

 

 

Roos Markus wint tweede marathon van het seizoen (Den Haag, 10 november 2018).

Na haar fantastische overwinning en de vierde plaats in marathon 1 staat Roos op de eerste plaats van het tussenklassement!

 

De eerste wedstrijd van dit seizoen: Utrecht, 20 oktober 2018.

Dames

De dames gaan als eerste van start voor hun wedstrijd over 45 ronden. Een grote groep en vanaf de eerste verschillende uitlooppogingen. Twee dames lukt het om het peloton echt op achterstand te zetten. Met nog tien ronden te gaan weten nog twee dames, 'onze' Roos Markus en Anne van den Bos, weg te komen. Het resultaat is een kopgroep van twee. Deze dames sprinten voor de overwinning. Dan het tweetal met Roos die strijden voor de derde plaats. In deze sprint wordt Roos geklopt en dat betekent een vierde plaats en dat betekent een score van 17 punten.

Bij de C1 drie jonge Amstelbochters aan de start voor hun wedstrijd over 70 ronden. Terence Brandse maakt zijn debuut. Na 40 ronden moet hij, samen met nog tien anderen, de grote groep laten gaan. Zijn snelste ronde legt hij af in 30,686 seconden.

Vooraan rijdt Wieger Göbel met vier man weg en zij weten een ronde voorsprong te pakken.

Ook Bart van Duren probeert weg te komen. Hij slaat een klein gaatje maar dan komt hij helaas komt ten val en is een goede klassering uitgesloten. Wel zet hij als snelste ronde een tijd van: 29,510.

Een tweede groep weet het peloton nog op achterstand te zetten. Wieger passeert als achtste de streep maar wordt niet geklasseerd o.a. vanwege een niet werkende transponder.

Een leerzame avond maar -nog- geen Amstelbochter op het ereschavot.