Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Laatste nieuws

10 november begon met de tweede Portengenwedstrijd. De pupillen en junioren kwamen weer met een smile van oor tot oor van de baan: de ene na de andere pr was verbeterd. 

Joris begon met de 100 meter en reed in zijn eerste wedstrijd al direct onder de 14 seconden, waardoor hij Jesper voor bleef, die ook een pr reed. Joris, Twan en Daan Snaas reden hun eerste 500 meter, mooie tijden, en die worden dit jaar vast wel weer verbeterd. Nick viel jammer genoeg op de eerste 300 meter, gelukkig kon hij  daarna nog een keer.
Alle jongens hebben er in ieder geval op twee van de drie afstanden  het uiterste uit gehaald. Jammer genoeg raakte Tom geblesseerd. En Tobias was wat ongelukkig met de loting, in het voorlaatste kwartet na 70 kinderen. Het zachte ijs raakte wel erg aangeslagen. Op de 300 meter kon hij winnen van Rosalie, op de 500 meter bleef zij hem voor. Dat is een mooie tweestrijd. Gelukkig had juist hij zondagmorgen weer een kans, en werd prompt eerste op de 500 meter, tweede op de 300 én op de marathon.

Op 10 november was ook de voorronde van de Interclub. De Amstelbocht stond met 6 rijders aan de start, dit gold al direct als een goede uitgangspositie want elke rijder levert punten op voor het klassement. De Poelster had nog een rijder meer, dus die punten moesten onze rijders zien in te halen op de individuele afstanden. Thijs reed op de 500 meter tegen Daan, niet echt een gelijke strijd. Daan wist zich goed te weren, Thijs liet zien dat hij in een bloedvorm verkeert. In de strijd op 500 meter tussen Mees en Lars wist Mees zijn pr aan te scherpen tot 46.10, en kon daarmee Lars achter zich laten. Op de 1500 meter dacht Lars hem terug te pakken, met een snelle start wist hij de eerste ronde afstand te nemen. Daarmee blies hij zichzelf op, op dit zware ijs kwam hij zichzelf tegen. Geeft niks Lars, volgende keer kun je daar weer beter mee om gaan. Heleen kon in de 1500 meter beter haar kracht kwijt dan in de 500, met een rood hoofd kwam ze over de finish. De tijd viel wat tegen, maar dit is geen Inzell hé. Jan-Willem reed op de 500 meter een keurige 44, ook hij had met de 1500 meter moeite op de laatste ronde waar hij enigzins geparkeerd raakte. We gaan zien wat alle inspanningen voor het klassement betekenen, op de 500 meter reden alle 6 Amstelbochters bij de eerste 11, op de 1500 meter allen bij de eerste tien. Ik reken op prolongatie naar de finale.

Bij  de Andantino bokaal op zondagavond  waren er maar twee Amstelbocht rijders. Dat is wel jammer.
Vooral omdat het wel pr ijs bleek: Sander reed twee persoonlijk records waarbij hij de 1500 metertijd verbeterde met 8 seconden(!) en ook Terence reed een pr op de 500 meter . Goed gescoord mannen!

femke op de 3 kmFemke in Heerenveen

Twee foto's van Femke Markus in actie op haar 3 km tijdens selectiewedstrijden voor de worldcup. Helaas kon ze zich niet plaatsen, maar het leverde wel een kunstzinnig plaatje op.

Zie hier het overzicht!

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botshol tocht en de Botshol- en de Angstel en Plassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Ronde Hoep Loop op de tweede zondag in Mei.