Deze site maakt gebruik van cookies.

Background
Amstelbocht schaatser Daan Adams rijdt Regio Selectiewedstrijd voor het NK Allround Junioren C
Zaterdag 13 januari werd in Eindhoven de Regio Selectiewedstrijd voor het NK Allround Junioren C gereden. Eind vorig jaar had Daan Adams van de Amstelbocht zich voor deze wedstrijd weten te plaatsen.
De beste 40 junioren C van Regio ZuidWest reden een 500 en 1500 meter. De beste 5 rijders van de avond werden direct geplaatst voor het NK en de beste 15 daaronder plaatsen zich voor de landelijke selectiewedstrijd dus er stond heel wat op het spel.
Daan begon zijn 500 meter met een valse start, maar was gelukkig bij de 2e start goed weg. Helaas moest hij bij de wissel inhouden voor zijn tegenstander en had hij een aantal misslagen waardoor hij met een tijd van 44.07 zijn pr van 43.77 net niet wist te verbeteren. De 1500 meter ging goed, maar ook hier helaas geen pr met een tijd van 2.17.50. 
Zoals verwacht heeft Daan zich niet kunnen plaatsen maar heeft weer een mooie prestatie namens de Amstelbocht neergezet.
 
Bij de Gruno bokaal reed Femke Markus. Door haar vierde plaats in de eindklassering plaatste ze zich voor het NK allround.
En in Haarlem reden de Junioren B. Wieger Göbel werd 27e, Heleen Compier 34e en Roos Markus wist met name door een goede 500 meter tweede te worden, waardoor ook zij het NK mag rijden.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 120 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (tot 140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.