Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Tot en met seizoen 2016-2017 verzorgde Jaap Eden tijdens de KNSB trainings- en wedstrijduren de EHBO. De directie van Jaap Eden ons  mede dit niet meer te verzorgen, met als reden dat zij daartoe niet verplicht is en de verenigingen zelf verantwoordelijk zijn voor haar schaatsende leden. Jaap Eeden verzorgt wel de verplichte BHV- er tijdens trainings- en wedstrijduren, maar stelt duidelijk dat dit geen EHBO-er is. Ondertussen hebben wij als Baancommissie wel iets kunnen regelen, met de persoon die in Haarlem ook actief is tijdens marathonwedstrijden en met de drie EHBO-ers  van de ijsbaan op individuele basis, dus buiten Jaap Eden om. Op deze wijze hebben wij voor de meeste trainings- en wedstrijduren de EHBO kunnen regelen. Nog niet alle voor alle uren, dit betreft onderstaande periodes:

- Zaterdagmorgen van 8.10 tot 10.30 uur,  tijdens Trainingsuur en aansluitend Jeugdschaatsuur en in de HAL  tijdens het  Jeugdschaatsuur van 09.15 tot 10.15 uur.

-  Zondagmorgen van 7.00 tot 9.00, tijdens Wedstrijden  langebaan behalve op  ochtenden dat er     voor de Jeugd  Wedstrijden  langebaan ,  in combinatie met Marathon, worden verreden(plm.9x)

-  Zondagavond  van 18.00- 20.20 uur, tijdens  de 2 Toerschaatsuren

Wij doen een dringend beroep op u, om binnen u vereniging te polsen of er personen zijn die EHBO kunnen en willen verlenen. Personen met BHV ervaring binnen een bedrijf en een beperkte opleiding zijn ook van harte welkom. Hierna zullen wij   overleg met deze personen , een schema  voor de zaterdag- en zondagen opstellen.

 Graag de namen en email- adressen  en/of telefoonnummers, alsmede de  voorkeur uren , opgeven  aan de secretaris van de Baancommissie, Email adres:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;

Wij rekenen op u medewerking, want wij denken het er wel over eens te zijn, dat het een goede zaak is dat er tijdens de genoemde uren EHBO aanwezig is.

Namens de Baancommissie Amsterdam.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 120 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (tot 140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.