Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Zondagochtend 12 november. Jammer genoeg  doen alleen Wietse en ik  van de Amstelbocht mee. Wietse rijdt deze ochtend een 100 en een 300 meter en ik rij de 300 en 500 meter. Wietse zit gelijk in rit één en gaat goed van start. Helaas doet de tijdwaarneming het niet dus we weten niet of hij een pr gereden heeft. Daarna  mag ik starten op de 500 meter. Voor het eerst in een  paar weken weer een lekkere 500m gereden . Daarna de 300m. Wietse gaat zeer goed van start en ook zijn bocht ziet er mooi uit. Helaas valt hij net voor de finish anders was het zeker een pr geweest. Mijn tijd op de 300m was geen pr maar ik was wel eerste op deze afstand.

Aansluitend doen we allebei nog een marathonnetje van 10 ronden. De groep bleef de eerste paar ronden bij elkaar en daarna weten er 3 te ontsnappen. Ik kan helaas niet aansluiten. In de laatste ronde probeer ik om naar de 4e plaats te sprinten maar dat lukt net niet. Voor Wietse was dit de eerste keer dat hij meedeed. Hij heeft hem keurig gereden maar hij vond het vooral ook erg leuk.

Vind je het ook leuk om een keer mee te doen met een wedstrijd schrijf je vooral in. Het is gezellig als we elkaar aan kunnen moedigen.

Tobias Elshof

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 120 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (tot 140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.