Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Op 26 november stond de Amsterdamse Ysclub Bokaal voor junioren b en c op de planning. Deze wedstrijd over 500 en 1.000 meter werd onder goede omstandigheden, licht vriezend weer, verreden. Voor de Amstelbocht stonden Alicia van Giesen, Thijs Wagenaar, Heleen Compier en Bart Segers aan de start. De 500 meter reden ze tegen elkaar in één kwartet, maar de elektronische tijdwaarneming weigerde. Grootste nadeel hiervan had Thijs Wagenaar, die een PR reed van 42.37. Ook op de 1.000 meter kon Thijs zichzelf verbeteren met maar liefst 5 seconden (1.25.15),en hield daarmee Bart Segers net achter zich. Alicia van Giessen werd tweede dame, Heleen Compier kwam ten val. Bij de junioren C reed Bart van Duren twee degelijke wedstrijden en eindigde op de vierde plek. Daan Adams reed zijn oude pr op de 500 meter volledig aan gort, een verbetering van 51.66 naar 46.96! Had hij soms een bochtje afgesneden? Op de 1.000 meter startte Daan zonder tegenstander. Daar constateerde de jury wel een foute wissel, jammer.


Op zondagmorgen was de eerste wedstrijd van de competitie van de Portengen bokaal voor Pupillen. Helaas was het weer boven nul, met lichte wind, de baan sloeg al snel licht aan. De Amstelbochters reden goed, Sil Gietema wist 2x op de 300 meter onder zijn oude toptijd te komen, waardoor hij nu een nieuw PR van 37.23 heeft. Tobias Elshof reed ook een PR op de 300 meter (33.83) en voor het eerst een 700 meter. Ook Lars Wagenaar kon zich verbeteren op de 300 meter , tot 33.65, en Sander Brandse had een topdag. Hij kon zijn oude tijd van 1.25.76 op de 700 meter met ruim 7 seconden verbeteren tot 1.17.93 !   Mees van Duren en Jelle Boonstra deden de beste zaken door in het klassement op de 3e en 5de plek terecht te komen. Dat biedt perspectief voor de volgende wedstrijd in dit klassement.
Intussen reed hun trainster Gerdien Meijer in Inzell de 500 meter (43.61) en 1.000 meter (1.26.79), waaruit blijkt dat ze in vorm komt voor de komende master kampioenschappen. Femke Markus werd negende in het Kraantje Lek toernooi.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 120 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (tot 140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.