Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

De Baancommissie Amsterdam had met vooruitziende blik het Thialf stadion afgehuurd voor wedstrijden op 9 november.

De verschillende selecties en de Loon masters traden hier aan voor lange baan wedstrijden.

Van de Amstelbochters deed Bart van Duren de beste zaken, met twee pr's op 500 en 1500 meter was hij spekkoper. Hij heeft zich nu gekwalificeerd voor het gewestelijk kampioenschap allround op 17 en 18 december.

Gerdien Meijer werd in een rechtstreeks duel verslagen door haar voormalige pupil Femke Markus op de 500 meter.

Op de 1.000 meter kon Gerdien in het klassement haar huidige pupil Alicia van Giessen wel voor blijven, maar op de 500 meter was Alicia haar te rap af.

Bart Segers was veruit de snelste Amstelbochter op de 500 meter, en bleef met 41.06 slechts 0,1 seconden boven zijn oude toptijd. Ook op de 1500 meter konden Bart van Duren en Roos Markus, allebei met een pr, hem niet bedreigen in de uitslag. Maar die uitslag was dan ook fenomenaal, Bart S. reed met 2.02.44 bijna drieënhalve seconde van zijn oude toptijd af. En verbeterde en passant het clubrecord junioren B van Sebastian Post op deze afstand.

Heleen Compier en Thijs Wagenaar combineerden de 500 met de 3.000 meter en reden beide een goede rit. Het nieuwe Thialf is ingewijd.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 120 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (tot 140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.