Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Eindelijk de eerste wedstrijden van het seizoen na de problemen met de ijsinstallatie van de Jaap Edenbaan. De M4 mocht het spits afbijten en het zat ze niet mee. 20 minuten voor aanvang een rustig windje en droog. Wel de nodige blaadjes op het ijs maar toch. De loze ronde kwam niemand meer droog door (dit geldt zowel voor het publiek als de rijders). Gelukkig was de wedstrijd ingekort vanwege een haperend computersysteem. En dat allemaal met een temperatuur van 16 graden (BOVEN nul).

Onze M4 favorieten Dick en Martin bleken deze omstandigheden niet helemaal aan te kunnen of zijn nog niet in de juiste vorm. Waar twee rijders al na enkele ronden ontsnapten uit het peloton was het voor de Amstelbocht-mannen afzien en zorgen dat ze erbij bleven. Waar een van de ontsnapten zelfs een rondje wist te pakken en nog enkele rijders wisten te demarreren. Kwam Dick uiteindelijk op een vijfde stek binnen en Martin eindigde in de middenmoot op een 20e plek. 

Bij de M2 was de regen iets minder maar nog steeds een harde wind. Toch drie rijders die wisten te ontsnappen en een rondje pakten. In het peloton reed ‘good old’ Henk Portengen al voor het ingaan van de laatste ronde op de tweede plaats en hij wist dit op indrukwekkende wijze vast te houden. Een vijfde plek was zijn beloning. René Markus wist beslag te leggen op de tiende plaats. Helaas geen Gijs de Nooij in de einduitslag.

M3 Droog / harde wind

Het grootste peloton van de avond met een sterke Amstelbocht inbreng. Eerder deze week wist Cor Baas in de funklasse bij de Nesser cross de eerste plaats te bemachtigen. En hij zag er nog steeds de ‘fun‘ van in want hij plaatste demarrage op demarrage. Gelukkig realiseerde Ron Brandse nog net op tijd dat hij niet degene moest zijn die de achtervolging in moest zetten. Jammer genoeg moest Cor toch buigen voor het peloton (komende week verplichte afstoptraining voor Ron, Kees, Erik, Ids, Philip en Johan). 

Met nog acht rondes te gaan weer een nieuwe poging van Cor en in no time rijdt hij 50 meter voor het peloton. Een reactie kon niet uit blijven en die kwam van … Ron Brandse. 

Ook hij wist in een mum van tijd een gaatje te slaan. Dus Cor en Ron samen op weg naar de eindstreep. 

Uiteraard werd er vanuit de groep gereageerd. Drie mannen wisten in de voorlaatste ronde toch nog aan te sluiten en te passeren. Het beste was er af bij Cor en Ron. Resultaat een vierde plaats voor Ron en een vijfde voor Cor.

Valt nog te melden dat Philips eerste optreden bij de M3 het nodige vertrouwen geeft voor de toekomst maar het was jammer dat hij door een val niet in de uitslag voorkomt en dat we blij mogen zijn met onze eigen professionele blaadjes opruimer Herman. 

Vrijdag 13/11 komen de volgende categorieën in actie: Dames (met: Kathleen en Rhodante), C1M1 (met Auke, Jan, Paul en Arjan), de C2 (waar naast Riejanne, Peter, Niels, Jan Willem en Gijs de volgende jonkies te bewonderen zijn: Bart Segers, Tobias en Wieger Göbel).

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 120 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (tot 140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.